Anton Weeren

Sinds 20 mei 2019 staat onze vereniging staan onder leiding van Anton Weeren.

Introductie: Anton heeft een kenmerkende stijl van dirigeren, aan zijn mimiek is zijn muzikale beleving en interpretatie duidelijk af te lezen.

‘Als muzikanten in een orkest zich bewust worden van elkaar door te luisteren, gaan ze ook de muziek beter begrijpen. Dat probeer ik te bereiken door niet te dicteren wat er moet gebeuren, maar door de muzikanten ook onderling met elkaar te laten communiceren’.

Anton deed de 1e fase studie Directie gelijktijdig met de 1e fase studie Trompet Klassieke muziek aan het Rotterdams conservatorium.

Hierna is hij als dirigent gaan werken bij diverse blaasorkesten in Rotterdam en omgeving. Bij deze orkesten heeft Anton ruime ervaring opgedaan zowel op technisch, organisatorisch als sociaal gebied.

In 2010 sloot hij zijn 2e fase studie directie harmonie/fanfare succesvol af met twee recitals, de eerste met het Fanfare Korps Bereden Wapens uit Vught en de tweede met de Marinierskapel der Koninklijke Marine waarbij hij de première van zijn zelf gecomponeerde 1e symfonie dirigeerde.

Naast onze vereniging dirigeert Anton ook bij muziekvereniging Apollo in Goedereede.

Najaarsconcert
za 27 november: 15:00 uur